JACOB VON DER LIPPE // FIOLINBYGGER 2000-2020 // 20 år

NORSK // ENGLISH

KLANG:FOKUS

EN HELT NY KONSERTSERIE I OSLO

Hvilke likheter og ulikheter kan høres i klangen på instrumenter som alle er bygget av samme trestamme? Hvordan vil uttrykket preges av musikernes personlige spillestil og ikke minst fiolinbyggerens utvikling over et tidsspenn på tyve år?

Gjennom en konsertserie bestående av flere konserter i 2020 ønsker jeg å la et bredt publikum utforske slike spørsmål., der musikere som spiller på mine instrumenter gir publikum sterke lytteopplevelser. Konsertgjengere reflekterer vanligvis ikke over dialogen mellom musikerne og en nålevende fiolinbygger som har bygget instrumentene. Dette ønsker jeg å sette søkelyset på, gjennom en konsertserie hvor publikum får en ny opplevelse og et blikk inn i en verden som er ukjent for de fleste. 2020 markerer for meg 20 år som fiolinbygger i Oslo, og i den forbindelse har jeg lyst til å gjøre hovedstadens innbyggere mer kjent med mitt fag.

KONSERTER

27. MAI - KONSERT MED ARVE TELLEFSEN OG VENNER
(UTSATT INNTIL VIDERE PGA KORONAVIRUSET)

2020-01-22 10.05.08 2020-01-22 09.17.35-1


Arve Tellefsen tar med seg bratsjist Mari Giske og cellist Anne Stine Dahl og spiller verker av kjente komponister. Til denne spesielle konserten får vi oppleve den totalfredede festsalen på Norges Veterinærhøyskole på Adamstuen, som vanligvis aldri leies ut til eksterne arrangører. Les mer…

Kjøp billett

Ticketmaster-Logo-Azure-RGB


FOTOUTSTILLING

MV_VONDERLIPPE_02_1280px


Den anerkjente fotografen Marius Viken skal ta bilder med fokus på fiolinbygging. Bildene blir til en salgsutstilling i verkstedet gjennom hele året. Utstillingsåpning i mai 2020.


FIOLINBYGGERMARATON
(UTSATT INNTIL VIDERE PGA KORONAVIRUSET)


1602_VonDerLippe7495

Mine tre tidligere lærlinger Stijn Smeets, William Szott og Vik Vandamme som til daglig jobber i England og Belgia, kommer til Oslo i perioden 23.-30.5.2020 for en “fiolinbyggingermaraton” i mitt verksted på Adamstuen. Det betyr at vi sammen bygger én komplett fiolin på 1 uke! Vanligvis tar det 1-2 måneder. Underveis er publikum velkommen til å stikke innom verkstedet for å følge byggeprosessen. Det hele strømmes direkte på YouTube og andre sosiale medier. Fiolinen vi bygger sammen skal deretter dekoreres av Kalligraf Helene Jenssen. Denne fiolinen blir deretter lagt ut for salg.

Flere konserter og aktiviteter vil publiseres her utover våren 2020.

STØTTESPILLERE TIL KONSERTSERIENCREO_hovedlogo_lysbakgrunn.-RGB-logo-01

Creos vederlagsfond

Lucy Høeghs Stiftelse