Fiolin bygget av Vik Vandamme, Roeselare – 2023

Det er med stor glede jeg presenterer mitt samarbeid med den talentfulle belgiske fiolinmakeren Vik Vandamme. Han arbeidet under min veiledning i mitt verksted for fire år siden, og i løpet av høsten 2023 bygget han denne fiolinen for meg. Dette er den femte fiolinen han har bygget over min egen personlige «von der Lippe» modell, og alle spilles til daglig av storfornøyde norske musikere og musikkstudenter. Fiolinen er bygget av førsteklasses trevirke; italiensk alpegran, en nydelig bunn i lønn , sarger og hals i europeisk flammelønn.

Nok en gang er det fint å se hvordan Vik sin stil kommer frem i denne fiolinen, som han også har lakkert med sin egenkomponerte oljelakk basert på samme oppskrift som brukes av meg. Fiolinen er rigget opp av Vik under min veiledning med Evah Pirazzi strenger, og har en varm og fyldig tone som bærer godt. Dette er instrumentet for de som ønsker smaken av en von der Lippe-fiolin til en svært hyggelig pris. På bildene under ser du hvordan akkurat denne fiolinen ble til av Viks kyndige hender og kunnskap.

Denne fiolinen ble solgt etter kort til tid en talentfull ung fiolinist i Oslo. Er du interessert i den neste fiolinen Vik skal bygge? Ta kontakt på 90019140 eller jacob@vonderlippe.com for en hyggelig fiolinprat.

Ønsker du å prøve?

Fortell meg hva du er ute etter

Jeg har lang erfaring med musikere på alle nivåer. Enten du er musikkstudent, freelancer, orkestermusiker eller solist, så forstår jeg og lytter til dine ønsker. Du kan alltid låne med instrumenter og buer på hjemlån inntil to uker, forsikring er tatt hånd om.