Fiolin bygget av William Szott – Manchester 2021

Etter mange år i fiolinbyggingens forunderlige verden, er jeg opptatt av å bringe min kunnskap videre. Den talentfulle fiolinbyggeren William Szott fra England var på et arbeidsopphold i mitt verksted en tid tilbake. Etter han reiste tilbake til sitt eget verksted, har vi fortsatt samarbeidet. Det har resultert i at han har bygget tre fioliner på min egen personlige «von der Lippe» modell, og alle spilles til daglig av storfornøyde norske musikere og musikkstudenter.

Den fjerde fiolinen er nå klar til å presenteres i Norge. Det er interessant å se hvordan Williams personlighet skinner gjennom i denne fiolinen, som han også har lakkert med sin egenkomponerte oljelakk. Fiolinen er satt opp med Evah Pirazzi strenger, og har en nydelig tone. Lokket er laget av et emne gran som er 90-100 år gammelt. Emnet ble i sin tid kjøpt hos fiolinmaker Rummelhoff-Hansen, Christiania. Dette er instrumentet for de som ønsker smaken av en von der Lippe-fiolin, men til en svært hyggelig pris. Fiolinen er forsikret og kan lånes med hjem i inntil to uker. En YouTube video av en annen W. Szott fiolin kan du se nederst på denne siden.

Fiolinen er nå solgt.

Fra Ungdommens Musikkmesterskap 2021

Fiolin: Torje Gunvaldsen Råbu, spiller på sin fiolin bygget av W. Szott i Oslo, 2018.

Ønsker du å prøve?

Fortell meg hva du er ute etter

Jeg har lang erfaring med musikere på alle nivåer. Enten du er musikkstudent, freelancer, orkestermusiker eller solist, så forstår jeg og lytter til dine ønsker. Du kan alltid låne med instrumenter og buer på hjemlån inntil to uker, forsikring er tatt hånd om.