Bak hvert stykke tre er det en historie

Fiolin bygget av Jacob von der Lippe – Oslo, 2011

I løpet av mine år i Cremona som student hadde jeg mange interessante erfaringer, spesielt i forbindelse med kjøp av trevirke. Treforhandlere har en tendens til å si at treverket de selger er lagret noen år, men når du får det i hendene kjennes det fuktig og ferskt. Så den eneste rette tingen å gjøre er å sette «day zero» på det den dagen du kjøper det. På den måten er jeg sikker på hvor mange år det er behov for å tørke det før jeg kan bruke trevirket.

Italiensk alpegran brukes til lokket, og flammelønn til bunnen. En minimum tørkeperiode er 4-6 år. Alt mitt trevirke er tørket i en uoppvarmet låve, på den måten følger det de naturlige endringene i temperatur og fuktighet gjennom året.

Til denne fiolinen, som jeg ferdigstilte høsten 2011, kjøpte jeg lønn fra en fiolinmaker i Cremona i 1997. Etter skoletid en dag, tok jeg min gamle blå sykkel fatt for å ta en titt. Selv om jeg var en fattig student, var en av de første tingene jeg lærte av læreren min å alltid kjøpe det beste trevirket, det er svært viktig for det ferdige instrumentet. Jeg måtte virkelig grave dypt i lommene for å ha råd til dette vakre stykket kraftig flammet lønn. Og først nå etter 14 år var det riktig tidspunkt å lage en fiolin ut av det.

Selges for kunde som forteller dette om fiolinen:

«Fiolinen har helt fra starten av hatt en fri, åpen og rund klang,rik på overtoner. Den låter ikke ”ny” som andre nybygde fioliner jeg har prøvd. Dessuten er den utrolig lettspilt og enkel å artikulere på og har en jevn,fyldig klang i hele registeret.»

Helt siden fiolinen var ny har den vært til jevnlig ettersyn hos meg personlig, og er meget godt vedlikeholdt. Selges med sertifikat. Fiolinen er nå tilgjengelig for prøvespill.

Ta gjerne kontakt på jacob@vonderlippe.com eller ring 90019140. Klikk på bildene under for å studere fiolinen på nært hold.

Bilder fra byggingen av fiolinen i 2011

Ønsker du å prøve?

Fortell meg hva du er ute etter

Jeg har lang erfaring med musikere på alle nivåer. Enten du er musikkstudent, freelancer, orkestermusiker eller solist, så forstår jeg og lytter til dine ønsker. Du kan alltid låne med instrumenter og buer på hjemlån inntil to uker, forsikring er tatt hånd om.