Fiolin, Jacob von der Lippe – Oslo, 2023

Klangen i fokus. Som alltid

For noen fiolinbyggere ender reisen når instrumentet er ferdig bygget. Ikke for meg. Det er nå eventyret starter. Fiolinen tilbringer liten tid i verkstedet, sammenliknet med de mange hundre årene det skal bli spilt på. En fascinerende og viktig tanke. Min oppgave er at fiolinen alltid skal svare til dine ønsker og utvikling over tid. Ikke bare i dag, men om fem eller tyve år.

Denne fiolinen har jeg bygget over min egen personlige von der Lippe modell, perfeksjonert over et tiår. All erfaringen jeg har tilegnet med byggingen av over seksti instrumenter, er smeltet inn i denne fiolinen. Mitt mål er alltid å skape en fiolin som er overtonerik, varm og projiserende, og som gir deg som musiker muligheten til å uttrykke din personlighet.

Fiolinen er bygget med et lokk i italiensk alpegran og bunn, sarger og snekke i europeisk flammelønn. Siden vi lever i en moderne tid, har jeg brukt Corene gripebrett (ikke ibenholt) og Knilling Planetary stemmeskruer. Glem stemmeskruer som mister grepet eller hakker. Den tid er forbi.

Nå er det din tur. Vil du prøve fiolinen selv?

Fiolinen er nå tilgjengelig for uforpliktende prøvespill. Ta gjerne kontakt på jacob@vonderlippe.com eller ring 900 19 140. Klikk på bildene under for å studere fiolinen på nært hold.

Referanser

Jeg kan på det varmeste anbefale Jacob von der Lippes instrumenter! Jeg kjøpte min fiolin i 2002, og jeg forelsket meg straks i dens sødme og varme.

Astrid Kirschner, gruppeleder 2.fiolin, Operaorkesteret ved Den Norske Opera & Ballett

Jeg har ved senere anledninger sammenlignet fiolinen med eldre Italienske, der von der Lippes instrument bærer bedre og sterkere enn de Italienske, -i en blindtest med flere musikere tilstede. Jeg setter pris på den lyse skinnende klangen, samtidig som instrumentet har imponerende motstand, slik at det skal svært mye til før klangen sprekker, noe som gir den sterke klangen.

Nils Thore Røsth, Operaorkesteret ved Den Norske Opera & Ballett

Fiolinen projiserer lyden på en måte som fyller rommet uten å oppleves som anstrengende. Den har en rik og varm, fyldig klang i alle registre, samtidig som den er lettspilt og artikulert. Den blander godt både i kammermusikk og i orkester. Prosessen med å få bygget sin egen fiolin er i seg selv veldig spennende, og opplevdes utelukkende positiv takket være Jacobs pålitelighet og hyggelige serviceinnstilling.

Maren Elle, Kringkastingsorkesteret

Din fiolin har en glød og glans i tonen som jeg setter stor pris på, og tonen er samtidig rund og fyldig.

Arve Tellefsen, Solist

Jeg rett og slett elsker denne fiolinen, og ville ikke bytte den mot noe. Den har en veldig tiltalende klang: lys, syngende, overtonerik, modulerbar, – den har både varme og kant, og er jevnt god i alle registre. I tillegg er den utrolig lettspilt,- alltid i godt humør, og finnes ikke værsyk.

Mari Lerseth, Frilans fiolinist
Fiolinen er utrolig lettspilt og enkel å artikulere på og har en jevn, fyldig klang i hele registeret.
Sidsel Scheen, Frilans fiolinist

Fiolinen er utrolig rik på overtoner og jeg husker at jeg bare øvde på Bachs solosonater og partitaer den første tiden fordi jeg ble så inspirert av den åpne klangen.

Hilde Kolstad Huse, Frilans fiolinist

I løpet av 20 år har instrumentet mitt utviklet seg mye. Klangen har både blitt større og varmere, fiolinen min gir mulighet til et bredt spekter av klanglige nyanser, og den er meget lettspilt.

Lina Marie Årnes, Frilans fiolinist og pedagog

Mitt «Jacob von der Lippe» instrument har formet seg bra etter min personlighet, med en rund behagelig klang. Den fyller enkelt ulike konsertsaler, det være seg de store (f.eks. Oslo Konserthus) eller de små.

Cecilie Husevåg, Pedagog

Ønsker du å prøve?

Fortell meg hva du er ute etter

Jeg har lang erfaring med musikere på alle nivåer. Enten du er musikkstudent, freelancer, orkestermusiker eller solist, så forstår jeg og lytter til dine ønsker. Du kan alltid låne med instrumenter og buer på hjemlån inntil to uker, forsikring er tatt hånd om.

Sculpted Sound

NY UTGIVELSE • VINYL • CD • DIGITAL

Klang er den virkelige motivasjonen for å bygge instrumenter. På denne innspillingen er det klangen som er i fokus. Kan en spesiell klangfarge gå igjen i flere instrumenter bygget av den samme granstokken og av den samme fiolinbyggeren? Hvordan fremhever akustikken i svært forskjellige rom klangen i de samme instrumentene?Hvordan vil lyden i instrumentet preges av musikernes personlige spillestil og ikke minst fiolinbyggerens utvikling over et tidsspenn på tyve år?

Sculpted Sound

Lytt på Spotify og alle digitale plattformer