Cello bygget av Jacob von der Lippe – Oslo, 2024

PERSONLIG MODELL

Celloen er bygget på min egenutviklede cellomodell, som gir en kraftig, overtonerik og projiserende klang. Etter 15 års naturlig tørking, fant jeg frem fra mitt trelager en nydelig bunn flammet lønn med matchende sarger og hals. Lokket er formet ut av førsteklasses lufttørket italiensk alpegran. Gripebrettet er fremstilt av et bærekraftig alternativ til ibenholt, Corene. Stakkelen er i titanium, som sikrer optimal formidling av frekvensene til underlaget.

Undertegnede har lakkert celloen med min egenkomponerte oljelakk. Strengene er nøye utvalgt og testet; Spirocore Wolfram C+G og Larsen Magnacore Arioso A+D som justeres enkelt med Knilling Planetary stemmeskruer. Glem stemmeskruer som mister grepet eller hakker. Den tid er forbi. Klikk deg gjerne gjennom bildene under for å se mer av celloen og les under hva musikerne sier om sine celloer jeg har bygget tidligere.

Celloen er nå tilgjengelig for uforpliktende prøvespill. Ta gjerne kontakt på jacob@vonderlippe.com eller ring/sms til 900 19 140.

Hva sier musikerne om sine von der Lippe celloer?

«Celloen har et volum som med letthet fyller alt fra kirkerom og konsertsaler til auditorium og gymsaler. Klangen er stor og «crispy» i hele registeret. Jeg liker svært godt muligheten instrumentet gir til å kunne gi klangen ulik intensitet, farge og nyanser. Det er fantastisk å komme på jobb med et instrument som responderer slik man ønsker og jeg kjenner at celloen gir ut det jeg legger inn; det være seg varme, intensitet eller klangnyanser. Fingrene løper lett over strengene og buen gir umiddelbar respons, man må ikke vente på resonansen når man setter buen i gang. Det gjelder faktisk hele registeret fra de dypeste basstonene på C strengen til de lyseste på A.

Jacob er svært imøtekommende, hyggelig og serviceinnstilt. Han møter deg alltid med et smil og en god kopp kaffe i verkstedet sitt. Det føles svært betryggende å kjøpe et instrument der man i ferdigstillelsen av celloen kan være med å si noe om hvordan man ønsker instrumentet skal fungere i en konserthverdag. Jacob er også god i oppfølgingen av både cello og cellist og svarer mer enn gjerne på spørsmål. Celloen dekker alle mine musikalske behov og kan anbefales på det varmeste.»

 

Werner Bryn

Cellist, Bergen

ILKKA UURTIMO

CEllist, Sinfonia Lahti

«Å ta de første strøkene var en utrolig positiv overraskelse for meg. Jeg ble virkelig målløs, hele celloen resonerte mye og lyden var veldig kraftig og åpen. Det hadde jeg aldri opplevd med en nybygget cello, og denne celloen var helt ny, Jacob hadde gjort den ferdig kvelden før. Celloen responderer raskt og har mye kraft når det trengs. Klangen er veldig jevn helt fra den lave C til de høyeste posisjonene på A-strengen. Det er en stor hverdagsglede å få spille denne nydelige og ekstremt vakre celloen.»

 

Ilkka Uurtimo

Cello – Sinfonia Lahti, Finland

Foto: Veikko Kähkönen

Ønsker du å prøve?

Fortell meg hva du er ute etter

Jeg har lang erfaring med musikere på alle nivåer. Enten du er musikkstudent, freelancer, orkestermusiker eller solist, så forstår jeg og lytter til dine ønsker. Du kan alltid låne med instrumenter og buer på hjemlån inntil to uker, forsikring er tatt hånd om.