Cello bygget av Vik Vandamme – Roeselare, 2023

Det er med stor glede jeg fortsetter mitt samarbeid med den talentfulle fiolinmakeren Vik Vandamme. Han arbeidet i mitt verksted i 2019, og i løpet av det siste halve året har han bygget denne celloen for meg. Celloen er bygget av materialer fra mitt rikholdige lager; italiensk alpegran, en nydelig hel bunn i poppel, sarger i europeisk flammelønn og hals i lønn som er skjøtet elegant på snekken i poppel.

Celloen er bygget i Vik sitt verksted i Belgia under tett oppfølgning av undertegnede. Han har også lakkert celloen med min egenkomponerte oljelakk. Celloen er satt opp av undertegnede, og har en mørk og glansfull tone med fylde over hele registeret.

Celloen er rigget opp med Spirocore Wolfram C+G og Larsen Soloist A+D. Dette er instrumentet for de som ønsker smaken av en von der Lippe-cello, men til en svært hyggelig pris. Tre norske cellister har allerede stor glede hver dag av celloer bygget av Vik.

Kilkk deg gjerne gjennom bildene under for å se mer av celloen. Ta kontakt hvis du ønsker å prøve celloen, den kan også lånes med hjem etter avtale inntil to uker.

Ønsker du å prøve?

Fortell meg hva du er ute etter

Jeg har lang erfaring med musikere på alle nivåer. Enten du er musikkstudent, freelancer, orkestermusiker eller solist, så forstår jeg og lytter til dine ønsker. Du kan alltid låne med instrumenter og buer på hjemlån inntil to uker, forsikring er tatt hånd om.