Fiolin bygget av Ilze de Ligt, Oslo – 2023

For at fiolinbyggeryrket skal bringes videre, tar jeg med jevne mellomrom i mot unge talenter i faget. Det nyeste tilskuddet er Ilze de Ligt fra Nederland. Hun har nettopp fullført sin fiolinbyggerutdannelse ved ILSA i Belgia og jobbet med meg i to måneder høsten 2023. I løpet av den perioden bygget hun denne fiolinen. Hun skulle bygge min personlige von der Lippe modell, og la ned et imponerende stykke arbeide. Resultatet har blitt meget bra både klanglig og handverksmessig.

Fiolinen er bygget av førsteklasses trevirke; italiensk alpegran, en nydelig bunn i lønn , sarger og hals i europeisk flammelønn. Gripebrettet er i det nyskapende materialet Corene, og stemmeskruene av den revolusjonerende typen Knilling Planetary Pegs. Fiolinen er lakkert og rigget opp av undertegnede. Dette er instrumentet for de som ønsker smaken av en von der Lippe-fiolin til en svært hyggelig pris. På bildene under ser du hvordan akkurat denne fiolinen ble til med Ilzes kyndige hender og ny kunnskap.

Fiolinen ble solgt til et ungt fiolintalent etter kort tid. Men den gode nyheten er at Ilze er i gang med en tilsvarende fiolin i sitt verksted i Nederland. Ta kontakt hvis du ønsker mer informasjon.

Ønsker du å prøve?

Fortell meg hva du er ute etter

Jeg har lang erfaring med musikere på alle nivåer. Enten du er musikkstudent, freelancer, orkestermusiker eller solist, så forstår jeg og lytter til dine ønsker. Du kan alltid låne med instrumenter og buer på hjemlån inntil to uker, forsikring er tatt hånd om.