Fiolin bygget av Vik Vandamme, Roeselare – 2024

«Never change a winning team» heter det på godt norsk.

Det er igjen med stor glede jeg presenterer mitt samarbeid med den talentfulle belgiske fiolinmakeren Vik Vandamme. Han arbeidet under min veiledning i mitt verksted for fem år siden, og i løpet av vinter/vår 2024 bygget han denne fiolinen for meg. Dette er den sjette fiolinen han har bygget over min egen personlige «von der Lippe» modell, og alle spilles til daglig av storfornøyde norske musikere og musikkstudenter.

Fiolinen er bygget av førsteklasses trevirke; italiensk alpegran med «bjørneklo», en nydelig bunn i europeisk flammelønn med sarger og hals som matcher. Nok en gang er det fint å se hvordan Vik sin stil kommer frem i denne fiolinen, som han også har lakkert med sin egenkomponerte oljelakk basert på samme oppskrift som brukes av meg. Fiolinen har et Corene gripebrett (et bærekraftig alternativ til ibenholt) og Knilling Planetary stemmeskruer. Glem stemmeskruer som mister grepet eller hakker. Den tid er forbi.

Fiolinen er rigget opp av Vik under min veiledning med Evah Pirazzi strenger, og har en varm og fyldig tone som bærer godt. Dette er instrumentet for de som ønsker smaken av en von der Lippe-fiolin til en svært hyggelig pris.

Fiolinen er forsikret og kan lånes med hjem i inntil to uker. Ta kontakt på 90019140 eller jacob@vonderlippe.com hvis du vil prøve fiolinen.

Byggeprosessen

Ønsker du å prøve?

Fortell meg hva du er ute etter

Jeg har lang erfaring med musikere på alle nivåer. Enten du er musikkstudent, freelancer, orkestermusiker eller solist, så forstår jeg og lytter til dine ønsker. Du kan alltid låne med instrumenter og buer på hjemlån inntil to uker, forsikring er tatt hånd om.