Fiolin bygget av William Szott – Manchester 2022

Den svært talentfulle fiolinbyggeren William Szott fra England var på et arbeidsopphold i mitt verksted en tid tilbake. Etter han reiste tilbake til sitt eget verksted, har vi fortsatt samarbeidet. Det har resultert i at han har bygget fire fioliner på min egen personlige «von der Lippe» modell, og alle spilles til daglig av storfornøyde norske musikere og musikkstudenter.

Den femte fiolinen er nå klar til å presenteres i Norge. Det er interessant å se hvordan Williams personlighet skinner gjennom i denne fiolinen, som han også har lakkert med sin egenkomponerte oljelakk. Fiolinen er satt opp med Rondo strenger, og har en nydelig tone. Dette er instrumentet for de som ønsker smaken av en von der Lippe-fiolin, men til en svært hyggelig pris. Fiolinen er forsikret og kan lånes med hjem i inntil to uker. En YouTube video av en annen W. Szott fiolin kan du se nederst på denne siden.

Fiolinen ble solgt til et lokalt fiolintalent i Stavanger, kun to uker etter at den ankom Norge.

Fra Ungdommens Musikkmesterskap 2021

Fiolin: Torje Gunvaldsen Råbu, spiller på sin fiolin bygget av W. Szott i Oslo, 2018.

Ønsker du å prøve?

Fortell meg hva du er ute etter

Jeg har lang erfaring med musikere på alle nivåer. Enten du er musikkstudent, freelancer, orkestermusiker eller solist, så forstår jeg og lytter til dine ønsker. Du kan alltid låne med instrumenter og buer på hjemlån inntil to uker, forsikring er tatt hånd om.