Cello bygget av Vik Vandamme – Roeselare, 2022

Det er med stor glede jeg presenterer mitt samarbeid med den talentfulle fiolnmakeren Vik Vandamme. Han arbeidet i mitt verksted i 2019, og i løpet av fjoråret bygget han en cello for meg. Celloen er bygget av materialer fra mitt rikholdige lager; italiensk alpegran, en helt spesiell hel bunn i piletre, sarger i europeisk flammelønn og hals i lønn som er skjøtet elegant på snekken i piletre.

Celloen er bygget i Vik sitt verksted i Belgia under tett oppfølgning av undertegnede. Da celloen ankom mitt verksted trehvit, fortsatte jeg med min egenkomponerte oljelakk og rigget den opp slik at den skal passe som hånd i hanske med sin fremtidige cellist-eier. Takket være den hele bunnen i piletre, har celloen en mørk og glansfull tone med fylde over hele registeret.

Celloen er rigget opp med Spirocore Wolfram C+G og Larsen Soloist A+D. Dette er instrumentet for de som ønsker smaken av en von der Lippe-cello, men til en svært hyggelig pris.

Celloen er solgt til en glad cellist i Norge. Kilkk deg gjerne gjennom bildene under for å se mer av celloen.

Ønsker du å prøve?

Fortell meg hva du er ute etter

Jeg har lang erfaring med musikere på alle nivåer. Enten du er musikkstudent, freelancer, orkestermusiker eller solist, så forstår jeg og lytter til dine ønsker. Du kan alltid låne med instrumenter og buer på hjemlån inntil to uker, forsikring er tatt hånd om.