«Fugleøye-celloen» Oslo – 2023

JACOB VON DER LIPPE

PERSONLIG MODELL

I løpet av de siste månedene har jeg bygget denne celloen. Inspirert av den forrige celloen som ble solgt etter én times utprøving til en profesjonell cellist i Lahti Symfoniorkester, satte jeg raskt i gang med denne. Lytt gjerne til en «tvilling» av denne celloen jeg bygget i 2017 for Anne Stine Dahl i Spotify-spilleren under.

THE WOOD SELECTIONTHE FINISHED CELLO

Historien

en unik cello

Celloen er bygget på min egenutviklede modell, som gir en kraftig, overtonerik og projiserende klang. Etter 20 års naturlig tørking, har jeg funnet frem fra mitt trelager en helt spesiell hel bunn i nydelig fugleøyelønn. Lokket er laget i førsteklasses italiensk alpegran. Gripebrettet er fremstilt av det bærekraftige alternativet til ibenholt, Corene. Stakkelen er i titanium, som sikrer optimal formidling av frekvensene til underlaget. Se flere bilder av celloen under.

Denne celloen ble nylig solgt til den glimrende cellisten Werner Bryn fra Bergen. Neste cello blir bygget i 2024, ta kontakt hvis du ønsker å vite mer.

HVA SIER CELLISTEN OM DEN FORRIGE CELLOEN JEG BYGGET?

«Nå, etter å ha spilt på celloen i 3 1/2 måned, har lyden blitt varmere og dypere. Den har en veldig tydelig kjerne i klangen, og den projiserer veldig bra ut i konsertsalen. Celloen responderer raskt og har mye kraft når det trengs. Klangen er veldig jevn helt fra den lave C til de høyeste posisjonene på A-strengen. Celloen forandrer seg fortsatt litt hver dag, som om den har sin egen vilje. Dette er selvfølgelig fordi den fortsatt er helt ny og på grunn av at klimaet blir tørrere og tørrere, vinteren er rett rundt hjørnet.

Det er utrolig spennende og interessant å se hva som vil skje med denne celloen og hvordan den kommer til å utvikle seg, men jeg har store forventninger til den.

Det er en stor hverdagsglede å få spille denne nydelige og ekstremt vakre celloen.

Tusen takk og gratulasjoner til deg, Jacob!»

Ilkka Uurtimo

Nestgruppeleder cello – Sinfonia Lahti, Finland

La oss snakke.

Kontaktinfo

Mobil +47 90019140
E-post: jacob@vonderlippe.com
Web: https://www.vonderlippe.com

Oppdatert.

Sosiale medier

Finn meg.

AddressE

Thereses gate 5 B
0358 Oslo