Werners fugleøye-cello

 

JACOB VON DER LIPPE

oslo – 2023

PERSONLIG MODELL

«Celloen dekker alle mine musikalske behov og kan anbefales på det varmeste»

Inspirert av den forrige celloen som ble solgt etter én times utprøving til en profesjonell cellist i Lahti Symfoniorkester, satte jeg raskt i gang med denne. Underveis i arbeidet var det flere cellister som fulgte byggingen fra sidelinjen. En av disse var Werner Bryn, en fantastisk cellist fra Bergen. Etter å ha prøvd celloen et par uker, kjøpte han celloen.

HVA SIER WERNER SELV OM DENNE CELLOEN ?

«Jeg tok kontakt med Jacob høsten ́21 ettersom jeg var på jakt etter et bedre instrument enn det jeg hadde hatt under studier og første 10 år som yrkescellist. Etter å ha prøvd noen av hans tidligere instrumenter bestemte jeg meg for å kjøpe.

Jeg har først eid en Jacob von der Lippe cello bygget av hans lærling Vik Vandamme (2022) som jeg egentlig var veldig fornøyd med, men ble overrasket over hvor mange hakk bedre instrumentet bygget av Jacob von der Lippe selv er. Jeg bestemte meg derfor raskt for å oppgradere til dette vakre instrumentet da det ble ferdig året etter.

Celloen har et volum som med letthet fyller alt fra kirkerom og konsertsaler til auditorium og gymsaler. Klangen er stor og «crispy» i hele registeret. Jeg liker svært godt muligheten instrumentet gir til å kunne gi klangen ulik intensitet, farge og nyanser. Den er heller ikke av den beskjedne sorten: spilte en halv konsert før jeg fant ut at mikrofonen på celloen var slått av, men det var likevel god nok trøkk fra celloen til å konkurrere med PA, bare litt svakere lyd enn normalt.

Det er fantastisk å komme på jobb med et instrument som responderer slik man ønsker og jeg kjenner at celloen gir ut det jeg legger inn; det være seg varme, intensitet eller klangnyanser. Fingrene løper lett over strengene og buen gir umiddelbar respons, man må ikke vente på resonansen når man setter buen i gang. Det gjelder faktisk hele registeret fra de dypeste basstonene på C strengen til de lyseste på A.

Jacob er svært imøtekommende, hyggelig og serviceinnstilt. Han møter deg alltid med et smil og en god kopp kaffe i verkstedet sitt. Det føles svært betryggende å kjøpe et instrument der man i ferdigstillelsen av celloen kan være med å si noe om hvordan man ønsker instrumentet skal fungere i en konserthverdag. Jacob er også god i oppfølgingen av både cello og cellist og svarer mer enn gjerne på spørsmål.

Jeg var på jakt etter et instrument som kunne dekke behovet mitt for stor klang, og mulighet for å variere både klang og stil ettersom jeg spiller over hundre konserter for Den Kulturelle Skolesekken årlig, møter mange svært ulike konsertscener, og musikksjangrene strekker seg fra barokk til hip-hop. I tillegg har jeg en del solistoppdrag. Celloen dekker alle mine musikalske behov og kan anbefales på det varmeste.»

Werner Bryn

Cellist, Bergen

THE WOOD SELECTIONTHE FINISHED CELLO

Historien

en unik cello

Celloen er bygget på min egenutviklede modell, som gir en kraftig, overtonerik og projiserende klang. Etter 20 års naturlig tørking, fant jeg frem fra mitt trelager en helt spesiell hel bunn i nydelig fugleøyelønn. Lokket er laget i førsteklasses italiensk alpegran. Gripebrettet er fremstilt av det bærekraftige alternativet til ibenholt, Corene. Stakkelen er i titanium, som sikrer optimal formidling av frekvensene til underlaget. Se flere bilder av celloen under.

Neste cello er nå under bygging, og blir spilleklar sommeren 2024. Ta kontakt hvis du ønsker å vite mer. Du kan selv se celloen bli til gjennom daglige oppdateringer fra byggingen på Instagram.

La oss snakke.

Kontaktinfo

Mobil +47 90019140
E-post: jacob@vonderlippe.com
Web: https://www.vonderlippe.com

Oppdatert.

Sosiale medier

Finn meg.

AddressE

Thereses gate 5 B
0358 Oslo