JACOB VON DER LIPPE // FIOLINBYGGER 2000-2020 // 20 år

NORSK // ENGLISH

Som en av Norges mest profilerte og anerkjente fiolinbyggere, har Jacob von der Lippe siden 1998 bygget instrumenter for musikere i inn- og utland. Jacobs instrumenter bygges med solid fotfeste i håndverkstradisjonene fra de italienske mestere. Utdannelsen har han fra fiolinbyggerskolen Istituto Professionale Internazionale per l’Artigianato Liutario e del Legno, A. Stradivari i Cremona, Italia. Instrumentene Jacob bygger har en klang der glød, bæreevne og overtonerikdom står i fokus. Som første og eneste nordmann er han medlem av den verdensomspennende organisasjonen Entente Internationale des Luthiers et Archetiers. De siste årene har Jacob tatt ut essensen av hele sin erfaring og utviklet sin egen modell for fiolin, bratsj og cello.

Jacob forhandler instrumentkasser fra BAM i hele Norden, og har et stort lager i verkstedet i Oslo. Kom gjerne innom for å se på de forskjellige modellene. Kassene kan også kjøpes direkte fra nettbutikken bamnorden.no.

KLANG:FOKUS - En helt ny konsertserie i Oslo
Hvilke likheter og ulikheter kan høres i klangen på instrumenter som alle er bygget av samme trestamme? Hvordan vil uttrykket preges av musikernes personlige spillestil og ikke minst fiolinbyggerens utvikling over et tidsspenn på tyve år? Les mer…

Åpningstider
KORONAVIRUSET - OPPDATERING
For å justere min virksomhet i en krevende tid, vil jeg fra 24. mars kun arbeide 30%. Det gjør at jeg fortsatt kan bygge instrumenter og ta meg av kunder som trenger instrumentkasser, buer eller annen hjelp. Min nettbutikk bamnorden.no er åpen hele døgnet, og jeg sender gratis i hele Norge! Ser frem til at dette etterhvert skal gå over og at vi igjen kan gå tilbake til en normal hverdag fylt av musikk og glede!

Det anbefales å ringe eller sende en sms til 90019140 for å gjøre en avtale før du kommer.

MV_VONDERLIPPE_04_COLLAGE