NORSK // ENGLISH

Som en av Norges mest profilerte og anerkjente fiolinbyggere, har Jacob von der Lippe siden 1998 bygget instrumenter for musikere i inn- og utland. Jacobs instrumenter bygges med solid fotfeste i håndverkstradisjonene fra de italienske mestere. Utdannelsen har han fra fiolinbyggerskolen ”Istituto Professionale Internazionale per l’Artigianato Liutario e del Legno ”A. Stradivari” i Cremona, Italia. Instrumentene Jacob bygger har en klang der glød, bæreevne og overtonerikdom står i fokus. Som første og eneste nordmann er han medlem av den verdensomspennende organisasjonen “Entente Internationale des Luthiers et Archetiers”.

"Med et nybygget instrument kan musikeren selv forme klangen de første årene, og på den måten blir instrumentet en integrert del av deres musikkformidling. I stedet for å gjøre reparasjoner, fokuserte jeg på nybygging helt fra starten.

Hans firma er offisiell forhandler av BAM i Norge, og har et stort lager av instrumentkasser. Du er velkommen innom verkstedet i Oslo for å ta og føle på de forskjellige modellene. Kassene kan også kjøpes direkte fra nettbutikken bamnorden.no, som leverer i hele Norden. Klikk her for mer info…

MV_VONDERLIPPE_04_COLLAGE