JACOB VON DER LIPPE // FIOLINBYGGER 2000-2020 // 20 år

NORSK // ENGLISH

Som en av Norges mest profilerte og anerkjente fiolinbyggere, har Jacob von der Lippe siden 1998 bygget instrumenter for musikere i inn- og utland. Jacobs instrumenter bygges med solid fotfeste i håndverkstradisjonene fra de italienske mestere. Utdannelsen har han fra fiolinbyggerskolen Istituto Professionale Internazionale per l’Artigianato Liutario e del Legno, A. Stradivari i Cremona, Italia.

Instrumentene Jacob bygger har en klang der glød, bæreevne og overtonerikdom står i fokus. Som første og eneste nordmann er han medlem av den verdensomspennende organisasjonen Entente Internationale des Luthiers et Archetiers.

Med et nybygget instrument kan musikeren selv forme klangen de første årene, og på den måten blir instrumentet en integrert del av deres musikkformidlling. I stedet for å gjøre reparasjoner, fokuserte jeg på nybygging helt fra starten.Klikk her for å lese hele intervjuet…

Jacob forhandler instrumentkasser fra BAM i hele Norden, og har et stort lager i verkstedet i Oslo. Kom gjerne innom for å se på de forskjellige modellene. Kassene kan også kjøpes direkte fra nettbutikken bamnorden.no, som leverer i hele Norden.

Åpningstider
Verkstedet i Thereses gate er vanligvis åpent 09:00 - 17:00. Men det beste er å ringe eller sende en sms til 90019140 for å gjøre en avtale før du kommer.

MV_VONDERLIPPE_04_COLLAGE