NORSK // ENGLISH

“Med et nybygget instrument kan musikeren selv forme klangen de første årene, og på den måten blir instrumentet en integrert del av deres musikkformidlling. I stedet for å gjøre reparasjoner, fokuserte jeg på nybygging helt fra starten.” Klikk her for å lese hele intervjuet på Instagram sin egen blogg.

Som en av Norges mest profilerte og anerkjente fiolinbyggere, har Jacob von der Lippe siden 1998 bygget instrumenter for musikere i inn- og utland. Jacobs instrumenter bygges med solid fotfeste i håndverkstradisjonene fra de italienske mestere. Utdannelsen har han fra fiolinbyggerskolen ”Istituto Professionale Internazionale per l’Artigianato Liutario e del Legno ”A. Stradivari” i Cremona, Italia.

Instrumentene Jacob bygger har en klang der glød, bæreevne og overtonerikdom står i fokus. Som første nordmann ble han i 2011 tatt opp som medlem av den verdensomspennende organisasjonen “Entente Internationale des Luthiers et Archetiers”. Hans firma er offisiell forhandler av BAM i Norge, og har et stort lager av instrumentkasser. Du er velkommen innom verkstedet i Oslo for å ta og føle på de forskjellige modellene. Kassene kan også kjøpes direkte fra bamnorden.no, som leverer i hele Norden. Klikk her for mer info…